Casavemeel lekker om op te eten

Casavemeel

Wil je nou eens lekker pannenkoeken eten of om iets op te eten op een speciale manieren wat buiten je comfort zone is. Koop dan eens Casavemeel bij Afu Mena en zorg ervoor dat je recepten heerlijk worden. Dat er vele verschillende ingrediënten er tegenwoordig zijn is logisch. Vaak kan je daarnaast ook voor sommige gerechten verschillende stijlen maken. Vaak kiezen mensen ervoor om een stijl te kiezen die te maken met zijn of haar afkomst. Aan een typisch hollandse tafel zie je dan ook vaak stamppot staan, bij de indonesische keuken vaak iets met rijst of iets wat juist in de schaal te vinden is zoals kip. Vaak wordt het eten bepaald afhankelijk waar het voedsel kan groeien. In Nederland is er bijvoorbeeld heel veel aardappelen, die komen van origine niet uit Nederland, maar wordt bij zo’n beetje ieder gerecht geserveerd wordt. Dat kan bijvoorbeeld ook gelden voor cassave. 

Waar komen die cassave vandaan en waar groeit het

Van origine is de cassave wortel afkomstig uit Zuid-Amerikaanse savanneplant. Het voordeel ervan is dat de plant kan groeien op een zeer arme grond en het kan ook nog eens tegen droge periodes. Wat nog een voordeel van de plant is dat het goed bestand is tegen sprinkhanenplagen. Nadat de Portugezen Zuid-Amerika hadden gevonden deden ze de knol verder verspreiden naar Afrika en Zuid- en Zuidoost-Azië vanaf de 17e eeuw. Tegenwoordig is ook een Afrikaans land de grootste producent van deze planten. Op nummer 1 staat dan ook Nigeria die in 2018 59.475.202 ton aan cassave wist te produceren. Door deze exponentiële bekendheid is deze cassavemeel steeds meer in bepaalde gerechten zijn verwerkt. Ook kunnen al bestaande recepten toegevoegd worden met dit product en daarmee toch iets kenmerkends kan geven. Daarnaast kan het ook als vervangend worden zien gezien als je een bepaalde soorten van allergie hebt ergens voor. 

Wat voor soort gerechten kan je ermee maken

Met casavemeel kan je een aantal verschillende bekende gerechten mee maken. Zoals pannenkoeken, koekjes, pizzabodems etc. Dan kan je de meel gebruiken als een soort van een vervanging voor producten waarin gluten verwerkt zitten. Voor sommige is de cassave een goede manier om toch met een glutenallergie pannenkoeken te eten. Vooral omdat het van nature glutenvrij is. Echter kan het zo zijn dat je toch een allergische reactie erop kan krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *